EHBO cursus start in september

Wie heeft zich niet eens per ongeluk gesneden in zijn vinger, kneusde zijn enkel of liep een schaafwond op tijdens een val? Wie is ooit eens bij een ongeval aangekomen en heeft gedacht “Ik wou dat ik wat kon doen voor de slachtoffers”? Als u een cursus EHBO heeft gevolgd, weet u hoe u de juiste Eerste Hulp verleent als er iets gebeurt in uw omgeving. Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een erkende instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld. Zij zijn opgeleid om slachtoffers na te spelen.
De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.
Met uw diploma op zak kunt u zelf hulp verlenen bij ongelukjes en ongelukken thuis of op uw werk. U wordt door de vereniging uitgedaagd om uw kennis en kunde te vergroten door u als EHBO-vrijwilliger in te zetten bij plaatselijke activiteiten en evenementen. Juist door het verlenen van de Eerste Hulp bij bijvoorbeeld een sportdag of muziekevenement leert u steeds meer van EHBO.
Bij voldoende deelnemers zal de EHBO vereniging Eersel in september starten met een cursus EHBO.

Wist u dat veel ziektekostenverzekeraars een EHBO cursus (gedeeltelijk) vergoeden?
Voor meer informatie over de cursus of om u aan te melden kunt u een mail sturen aan voorzitter@ehboeersel.nl of het contactformulier op deze website invullen.